Afaceri de 65 mil. EUR si profit operational de 1 mil. EUR la ALLIANZ-TIRIAC in T1 | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

Afaceri de 65 mil. EUR si profit operational de 1 mil. EUR la ALLIANZ-TIRIAC in T1

Sigla Allianz

ALLIANZ-TIRIAC a incheiat primul trimestru al anului in curs cu subscrieri de 65 mil. EUR, mai putin cu 20,73% comparativ cu intervalul similar din 2008, cand valoarea primelor brute subscrise a fost de 82 mil. EUR. De asemenea, potrivit raportului grupului german ALLIANZ, liderul pietei asigurarilor din anul 2009 a realizat un profit operational de un 1 mil. EUR din asigurari generale, rezultatul operational aferent segmentului life nefiind insa precizat.

Pe clasa non-life, subscrierile ALLIANZ-TIRIAC au scazut cu 21% in primele trei luni, la 60 mil. EUR, fata de 76 mil. EUR in T1/2009, in timp ce asigurarile de viata au adus companiei un volum de business in valoare de 5 mil. EUR, fata de 6 mil. EUR cu un an in urma.

In primul trimestru al anului, ALLIANZ-TIRIAC a fost devansata de ASTRA Asigurari, ocupanta locului trei in piata la sfarsitul lui 2009, care, pe fondul unei cresteri de patru ori a segmentului asigurarilor RCA, a inregistrat subscrieri de 80 mil. EUR, trecand astfel pe primul loc in clasament.

Totusi, avand in vedere ca segmentul RCA contribuie in general mult mai mult la afacerile asiguratorilor in primul trimestru, ierarhia companiilor va deveni mai relevanta dupa prima jumatate a anului. De altfel, si in trimestrul I al anului trecut ALLIANZ-TIRIAC a fost depasita la subscrieri de principalul rival, OMNIASIG, insa pana la jumatatea anului a revenit pe prima pozitie.

De la 1 mai a.c. a inceput un nou capitol din istoria liderului ultimilor ani ai pietei de asigurari din Romania, odata cu retragerea lui Cristian CONSTANTINESCU de la conducerea companiei, functia de Chief Executive Officer fiind preluata de expatul Rangam BIR, anterior Vicepresedinte al ALLIANZ New Europe.

Potrivit declaratiilor noului CEO, ALLIANZ-TIRIAC vizeaza mentinerea pozitiei pe piata printr-o viziune echilibrata a cresterii afacerilor, concomitent cu sustinerea profitabilitatii companiei.