Afacerile ASTRA Asigurari au crescut cu 37% in 2010, depasind pragul de 1 mld. lei. Profitul companiei a crescut de trei ori si jumatate fata de 2009

Sigla Astra

ASTRA Asigurari, liderul pietei romanesti de profil, a incheiat anul 2010 cu un volum de subscrieri in valoare de 1,11 mld. lei, in crestere cu 37% fata de anul 2009, conform rezultatelor preliminare, in ton cu targetul stabilit de companie pentru anul trecut, de 1,16 mld. lei. De asemenea, ASTRA Asigurari a inregistrat un profit contabil net de 21,5 mil. lei, de trei ori si jumatate mai mare decat cel realizat in 2009, de 6,2 mil. lei, reusind astfel sa obtina aproape dublu fata de tinta de profit stabilita pentru 2010.

Din totalul subscrierilor, 1,09 mld. lei reprezinta volumul primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale, in crestere cu 37% fata de anul 2009.

Compania a subscris pe RCA mai mult de jumatate din totalul primelor, adica 600,2 mil. lei, afacerile pe acest segment dublandu-se (+110%) fata de anul anterior, ca urmare a fructificarii unei strategii intr-o piata in care pretul si notorietatea companiei sunt principalele criterii de achizitie. Asigurarile auto, per total, au crescut cu 49% fata de 2009, pana la 863,9 mil. lei.

"Am reusit sa crestem si sa consolidam businessul intr-o perioada dificila pentru intreaga economie. Din pacate, vremurile bune pentru piata de asigurari din Romania nu se contureaza inca la orizont. Chiar si in aceste conditii, ASTRA Asigurari isi propune in 2011 cresteri pe segmentul asigurarilor de viata si de sanatate si pe linia asigurarilor de tip property", a declarat Radu MUSTATEA, Presedintele Directoratului ASTRA Asigurari.

Pe linia asigurarilor de cladiri si bunuri s-au realizat prime brute subscrise in valoare de 145,5 mil. lei, in crestere cu 7% fata de anul 2009, aceasta clasa avand o cota de 13% din totalul portofoliului ASTRA Asigurari.

Pe segmentul life, compania a inregistrat un volum de prime brute subscrise de aproape 14,9 mil. lei, avansul fata de anul anterior fiind de 49%.

De asemenea, ASTRA Asigurari isi mentine statutul de lider pe piata asigurarilor maritime si de aviatie si in 2010, cu o crestere de 25% a primelor brute subscrise la liniile CASCO nave si raspunderi navale, pana la 14,6 mil. lei, un avans de 2% pe segmentul CASCO Aviatie, pana la 13,9 mil. lei si subscrieri de 13,4 mil. lei din raspunderi civile pentru aeronave, mentinandu-se astfel trendul ascendent inregistrat anul anterior.

In ceea ce priveste daunele platite de companie in perioada ianuarie-decembrie 2010, acestea au crescut cu 60% fata de 2009, de la 327,7 mil. lei, la 525 mil. lei 2010. In cea mai mare parte, cresterea a fost inregistrata la plata daunelor pentru asigurari generale, in vara anului 2010, ASTRA fiind primul asigurator din piata care a platit celor afectati de inundatiile din Moldova despagubiri in urma daunelor produse la locuinte.

"Imbunatatirea serviciilor la toate tipurile de daune a fost unul dintre obiectivele anului trecut, obiectiv pe care ne concentram si anul acesta. Calitatea serviciilor si multumirea clientilor atat la vanzare, cat si serviciul post-vanzare, pot face diferenta dintre asiguratori. Acesta este si motivul pentru care am infiintat centre de constatare in Bucuresti si in cele mai mari orase din tara si am lansat, la inceputul anului 2011, Biroul de Programare a Reparatiilor, o platforma informatica performanta prin care clientul va avea acces la toate datele privind reparatia masinii sale", a adaugat Radu MUSTATEA.

ASTRA Asigurari a actualizat in 2010 cea mai importanta gama de produse pe care le avea in portofoliu, aducandu-le mai aproape de nevoile de asigurare actuale ale romanilor si, in acelasi timp, a dezvoltat produse de nisa, a accesat canalele de vanzare traditionale, concomitent cu cele alternative, a dezvoltat subscrierea electronica si pe cea online, pentru segmentul de clienti ce utilizeaza serviciile de internet, potrivit comunicatului de presa remis de companie.

"De asemenea, odata cu introducerea obligativitatii asigurarii locuintei, ASTRA Asigurari este prima companie din piata care ofera romanilor posibilitatea de a-si incheia asigurarea obligatorie a locuintei PAD in timp real, pe internet, prin accesarea www.astraonline.ro. In acelasi timp, pentru a le oferi romanilor o polita de asigurare mai acoperitoare, ASTRA Asigurari a creat pachetul PAD PLUS, o polita cu o gama mai larga de acoperiri, la un pret convenabil pentru client, asigurarea incheindu-se inclusiv pentru locuintele aflate in zone inundabile", a precizat compania.

Tot in 2010, ASTRA Asigurari a intrat pe piata din Ungaria, inaugurand in toamna anului trecut sucursala ASTRA BIZTOSITO de la Budapesta, unde va subscrie pentru inceput pe segmentele: RCA, property si Casco. De asemenea, compania a adaptat portalul de vanzari online