Asigurarea privata de sanatate - motorul pentru un sistem sanitar functional | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

Asigurarea privata de sanatate - motorul pentru un sistem sanitar functional

Asigurari sanatate

Incurajarea dezvoltarii sectorului privat de asigurari este vitala pentru evolutia sistemului romanesc de sanatate - a fost una dintre concluziile Healthcare 2010 International Forum, desfasurat la Bucuresti pe 27-28 septembrie a.c. Pana cand va exista o reforma reala a sistemului de sanatate, asigurarea privata de sanatate este in acest moment motorul pentru un sistem sanitar functional, chiar si pentru asiguratii din sistemul de stat, potrivit companiei ASTRA Asigurari, care vine in intampinarea romanilor cu produsul specializat ASTRA Sante.

,,Este din ce in ce mai evident faptul ca sistemul public de asigurari de sanatate nu functioneaza pentru a asigura un minim de servicii normale pentru majoritatatea persoanelor aflate in situatia de a apela la aceste servicii.
Numai in ultimul an au existat cazuri intens mediatizate, in care sistemul public de sanatate a avut grave erori de functionare, cu urmari tragice pentru pacienti si apartinatorii acestora", a declarat Radu MUSTATEA, Presedintele Directoratului ASTRA Asigurari.

Asadar, a adaugat acesta, ne aflam "intr-o etapa de rascruce a viitorului asigurarii asistentei medicale. Beneficiem de informatia si de experienta altor sisteme functionale in bune conditii, in alte parti ale globului. Nu trebuie sa inventam roata, ci doar sa gasim formula cea mai potrivita pentru constructia viitorului sistemului de sanatate romanesc si acest sistem nu poate sa functioneze bine fara a avea o componenta privata".

"Asigurarile de sanatate oferite prin intermediul produselor societatilor de profil sunt, cu siguranta, cele care vor duce la ridicarea standardelor calitatii serviciilor actului medical. Asiguratorii sunt pregatiti pentru aceasta schimbare'', a precizat Radu MUSTATEA.

Asigurarea privata de sanatate ASTRA Sante garanteaza accesul la cele mai bune servicii medicale cu acoperire in Germania, Austria si, optional, Romania.

Produsul este construit pe baze etice si indeplineste urmatoarele valori: suma asigurata nelimitata, alegerea libera a medicului, fara a avea obligatia de a merge la un anumit medic sau intr-un anumit spital, principiul asigurarii impotriva tuturor bolilor, fara exceptie, si asigurarea automata a noilor-nascuti.

De asemenea, compania a renuntat la dreptul de reziliere al asiguratorului (dupa scurgerea unei perioade minime), astfel incat asiguratorul nu poate sa rezilieze un contract de asigurare pe toata durata vietii persoanei asigurate, cu conditia ca acesta sa plateasca, fara intrerupere, cotizatia. In acelasi timp, ASTRA Sante include si o componenta de 'case management', adica in cazul unui tratament stationar in Germania sau Austria asiguratul beneficiaza de consilierea unei persoane specializate, in vederea stabilirii metodei de tratament.