Avansul RCA vs. declinul CASCO, in dezbatere astazi la Palatul Parlamentului | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

Avansul RCA vs. declinul CASCO, in dezbatere astazi la Palatul Parlamentului

conferinta asigurari

Astazi, la Palatul Parlamentului, se desfasoara cea de a VI-a editie a Conferintei Nationale a Asigurarilor Auto, organizata de Media XPRIMM. Evenimentul dezbate evolutia pietei de asigurari auto din ultimii ani, precum si principalele amenintari cu care aceasta se confrunta in prezent si va fi transmis in direct la XPRIMM.TV, incepand cu orele 10.00.

Criza a afectat piata asigurarilor, in principal la nivelul a doua importante surse generatoare de new-business folosite de catre companii: activitatea de leasing (care a inregistrat o scadere), precum si creditele acordate de banci. Acestea, cumulate cu cresterea somajului si cu diminuarea veniturilor, au determinat o scadere a incasarilor pe clasele auto facultative la nivelul intregii piete.

Toti acesti factori au determinat ca sfarsitul lui 2010 sa aduca numeroase oferte promotionale si politici tarifare tot mai agresive din partea jucatorilor din piata, chiar si in conditiile in care asigurarile auto sunt raspunzatoare pentru pierderile in continua crestere din ultimii ani la nivel de industrie a asigurarilor.