Casco mai ieftin pentru soferi prudenti | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

Casco mai ieftin pentru soferi prudenti

Masina fara accidente

Soferii prudenti pot incheia o asigurare facultativa a autoturismului impotriva avariilor accidentale si furtului, la o treime din pretul Casco Full.

Companiile de asigurari auto isi atrag clientii cu oferte tentante: tractare gratuita, 24 de ore din 24, oferirea unei masini la schimb, posibilitatea extinderii politei in afara tarii etc.

CASCO LIGHT
Daca ai un Logan nou si asigurarea Casco Full (care costa 300-350 euro pe an in functie de asigurator) ti se pare prea scumpa, ai acum la indemana un nou serviciu de asigurari. Potrivit sfin.ro, este vorba de Casco Light, un produs care se adreseaza soferilor prudenti care nu provoaca accidente. Lansat de Interamerican, costul Casco Light este de 30% din prima unui Casco Full (circa 100 euro/an pentru un Logan). Casco Light nu acopera insa riscul de vandalism si daunele din vina soferului, ci doar riscurile de incendiu, furt (total sau partial), calamitati naturale (inundatii, cutremur, grindina, furtuna), spargerea parbrizului, caderi de aeronave sau parti ale acestora si coliziunea cu animale.

ASIGURARE CONTRA VANDALISMULUI
Desi multe dintre firmele de asigurari care activeaza pe piata nu acopera si riscul de vandalism (masina zgariata sau avariata in parcare), firma Asitrans ofera polita Casco ce acopera acest gen de incident. Asitrans mai ofera si "asigurarile inteligente", polite de tip "casa si masina", la care se ofera o reducere de 100 lei noi (un milion lei vechi) daca se incheie la inceputul anului. La Asitrans costul asigurarii contra vandalismului este inclusa in polita Casco Full care pentru un Logan nou ajunge la 328 euro pe an.

TARIFE
Pentru un autoturism Logan cu o vechime de maxim un an (cu valoarea asigurata intre 5.300 si 5.836 euro) prima de asigurare anuala Casco Full incepe de la 189 euro si poate ajunge pana la 223 euro. Companiile de asigurari care ofera aceste servicii sunt Asirom, Omniasig, Unita si Asiban. Pentru suma asigurata nu se platesc comisioane, TVA sau alte taxe.