Clientii RCA ai UNIQA Asigurari nu vor fi afectati de cresterea TVA

rca

UNIQA Asigurari a decis sa nu majoreze tarifele RCA in aceasta perioada, ca urmare a cresterii TVA-ului, ci sa le mentina la nivelul existent, pentru a incuraja incheierea asigurarilor ca singur mijloc de protectie in cazul producerii unor riscuri.

Totodata, intre 15 iunie - 31 august 2010, UNIQA Asigurari desfasoara o campanie de reinnoire a RCA-ului, prin care clientii primesc 15% discount, in cazul persoanelor fizice, la plata anuala anticipata, 20% discount pentru orice asigurare facultativa non-auto achizitionata impreuna cu RCA, serviciul UNIQA MeteoAlert gratuit, precum si alte avantaje.

In conditiile crizei economice si ale noilor masuri fiscale ce au ca rezultat scaderea veniturilor persoanelor fizice si juridice, protectia proprietatilor, a bunurilor, dar si a afacerilor este foarte importanta, inlocuirea acestora in cazul producerii unor pagube fiind foarte dificila, mai ales in lipsa asigurarii, a precizat compania. In acest context, UNIQA Asigurari a analizat posibilitatile de protectie a clientilor sai prin adoptarea unor astfel de masuri incat acestia sa nu fie afectati de majorarile de pret inerente.

"Pe langa rolul asumat de protectie prin produsele de asigurare, dar si prin proiectele speciale de preventie implementate (UNIQA MeteoAlert, Casa mea e UNIQA etc.), compania isi urmeaza strategia particulara de abordare a relatiei cu clientii prin adaptarea ofertei si nivelurilor tarifare la conditiile economico-sociale actuale din Romania", au anuntat ieri reprezentantii UNIQA Asigurari.

Prin Ordonanta de Urgenta nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale, care a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 431, din 28 iunie 2010, aplicabila incepand cu data de 1 iulie 2010, au intrat in vigoare noile reglementari privind nivelul taxei pe valoarea adaugata. Ca urmare, toate produsele si serviciile de pe piata romaneasca isi vor majora preturile ca efect direct al acestei masuri. Piata asigurarilor va fi si ea - indirect - afectata de aceste majorari, prin cresterea automata a preturilor de inlocuire a bunurilor asigurate (segmentul auto fiind principalul afectat).