Companiile de asigurari, printre principalii furnizori de locuri de munca si in 2011 | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

Companiile de asigurari, printre principalii furnizori de locuri de munca si in 2011

Piata de asigurari ramane si in 2011 pe a treia pozitie in topul

recrutarilor fortei de munca, potrivit site-ului de recrutare myjob.ro.

Astfel, in primele trei saptamani ale lunii ianuarie, companiile de

asigurari au pus la dispozitia celor interesati 350 de locuri de munca.

Sectorul vanzarilor conduce detasat topul, cu 700 de joburi vacante,

din cele aproape 22.000 de posturi anuntate de angajatori de la

inceputul anului, urmat de IT&C, cu 550 de posturi libere.

Oferta in vanzari este variata, angajatorii ofertand pe piata muncii joburi pentru de agenti de vanzari in telecom, aparatura medicala, auto, precum si consilieri de servicii financiar-bancare.
Intre cei mai activi angajatori se regasesc si firmele specializate in servicii de call center, dar si in inginerie, cu cate 300 de oferte fiecare.

Dislocarea fortelor de vanzari din alte domenii, in contextul crizei financiare, a fost intens exploatata de asiguratori in 2009, pentru o abordare mai agresiva a clientilor. Astfel, numarul salariatilor din acest domeniu a crescut in 2009 cu aproape 3.000 fata de anul anterior.

In pofida climatului economic dificil, societatile de asigurare au continuat sa investeasca in capitalul uman, acestea regasindu-se printre principalii furnizori de noi locuri de munca in economie in ultimii doi ani, in conditiile in care majoritatea asiguratorilor s-au reorientat catre piata de retail. Prin urmare, persoanele angajate cu contract de munca in asigurari au depasit in 2009 numarul de 20.500, potrivit Raportului Anual al CSA, ca urmare a intrarii pe piata a unor noi societati, dar si a angajarilor realizate de companii pentru o exploatare mai eficienta a segmentului de retail.