CSA ia masuri impotriva falsificarii politelor RCA | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

CSA ia masuri impotriva falsificarii politelor RCA

CSA

CSA ia masuri impotriva falsificarii politelor RCA: Asiguratorii sunt obligati sa numeroteze vigneta si sa inscrie numarul pe polita

Societatile de asigurare au obligatia de a numerota vigneta care insoteste asigurarea de raspundere civila auto RCA si de a inscrie numarul acesteia si pe polita, potrivit unei decizii a Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, anuntata ieri. Aceasta masura este menita sa ofere asiguratilor un plus de siguranta in ceea ce priveste veridicitatea politei de asigurare RCA cumparate, a explicat CSA.

"Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a fost sesizata cu privire la comercializarea de catre terte persoane a unor polite RCA care s-au dovedit a fi false. Pentru a proteja asiguratii de eventuale alte practici frauduloase de falsificare a politelor RCA, numerotarea vignetei este singura solutie legala pe care o poate lua CSA, intrucat noi nu avem competente legale cu privire la instrumentarea si sanctionarea infractiunilor de fals in documente si uz de fals", a declarat Angela TONCESCU, Presedintele CSA.

Autoritatea de supraveghere in asigurari a subliniat faptul ca asiguratorii care au fost autorizati sa practice asigurarea obligatorie RCA isi asuma raspunderea pentru toate politele RCA si pentru toate vignetele eliberate, dar si pentru toate erorile sau omisiunile aparute la emiterea politelor de asigurare RCA, fie direct, fie prin intermediarii in asigurari.

"Pentru ca masura luata de CSA sa aiba efectele dorite, este insa foarte important ca asiguratii sa solicite si vigneta odata cu asigurarea si sa fie atenti ca aceasta sa fie numerotata, iar numarul ei sa fie inscris si pe polita", a adaugat Angela TONCESCU.