CSA interzice brokerilor de asigurari sa mai lucreze prin sisteme piramidale | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

CSA interzice brokerilor de asigurari sa mai lucreze prin sisteme piramidale

CSA

Totodată, societăţile de intermediere nu mai pot vinde produse de asigurare de viaţă prin intermediul reţelelor (multi-level marketing), potrivit unei norme a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) intrată în vigoare la începutul anului.

Ascociaţia brokerilor de asigurări investighează în prezent diferenţele dintre aceste sisteme de vânzări şi urmează să aibă loc o discuţie cu reprezentanţii CSA.

"Nu toţi brokerii au acelaşi sistem. Procedeele piramidale şi cele de tip bulgăre de zăpadă nu par tocmai în regulă, dar sistemul multi-level marketing se practică. Vrem să clarificăm diferenţele dintre aceste sisteme şi ulterior o să discutăm cu CSA pe marginea acestei norme", a declarat Bogdan Andriescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări (UNSICAR).

În prezent nu există o statistică cu numărul total al brokerilor care practică aceste procedee de vânzări, dar pe site-urile de recrutare şi de mică publicitate sunt zeci de anunţuri postate de socie­tăţile de intermediere care caută agenţi pentru vânzarea de poliţe în sistem multi-level marketing, inclusiv poliţe de asigurare obligatorie a locuinţelor.

De asemenea, norma CSA interzice condiţionarea participării unei persoane la cursuri de instruire sau seminare de specialitate de încheierea unei asigurări în nume propriu sau pentru alţi membri ai familiei. Totodată, brokerii nu mai au voie să propună agenţilor să colecteze adeziuni promiţându-le câştiguri financiare rezultate din creşterea numărului de persoane recrutate. Pe piaţă activează circa 300 de companii de brokeraj în asigurări.