Despagubirea medie platita de FPVS in T1 s-a dublat fata de decembrie 2009 | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

Despagubirea medie platita de FPVS in T1 s-a dublat fata de decembrie 2009

banii de la asiguratori

Daca in 2009 despagubirea medie platita de FPVS - Fondul de Protectie a Victimelor Strazii a fost de 10.437 lei, in primul trimestru al anului in curs aceasta s-a dublat comparativ cu nivelul din decembrie anul trecut la 20.455 lei si a crescut de peste doua ori fata de cel inregistrat in intervalul similar din 2009, de 9.500 lei. De asemenea, Fondul si-a bugetat 7 mil. lei pentru despagubirile aferente anului 2010, in conditiile in care volumul total de daune platite in 2009 a fost de 3,17 mil. lei, pentru un numar de 304 persoane, potrivit declaratiilor facute de Directorul general al FPVS, Sorin GRECEANU, in cadrul unui seminar organizat recent de UNSAR.

Dublarea despagubirii medii platite a venit in contextul in care unele procese au ajuns la maturitate cu titluri executorii definitive, iar Fondul le-a pus in aplicare, a adaugat GRECEANU.

In conditiile in care, in baza CEDAM, 80% din cele 5,2 milioane de autovehicule apar ca asigurate, situatia numarului de daune ale neasiguratilor raportat la numarul total de daune din industria asigurarilor pe RCA este destul de buna, procentul fiind sub 1%, potrivit FPVS.

Disponibilitatile financiare ale FPVS se ridica in prezent la 25 mil. EUR (103 mil. lei), bani care provin de la membrii Fondului, reprezentati de companiile de asigurari autorizate sa emita polite RCA in Romania. Nivelul cotei platite catre Fond de asiguratori din totalul primelor RCA incasate a fost redus de CSA, in decembrie 2009, la 0,3%, de la 0,5%.

FPVS este o asociatie profesionala ai carei membri sunt toti asiguratorii care au dreptul sa incheie pe teritoriul Romaniei asigurarea RCA si care plateste despagubirile pentru persoanele care au suferit prejudicii in urma unor accidente in care au fost implicate autovehicule neasigurate sau neidentificate.