Intarzierea platilor catre service-uri, o problema care nu necesita interventia CSA | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

Intarzierea platilor catre service-uri, o problema care nu necesita interventia CSA

banii de la asiguratori

Principala problema semnalata de service-urile auto in cadrul seminarului "Asiguratorii si service-urile auto - Parteneriat sau competitie?", organizat ieri de catre UNSICAR, a fost intarzierea platilor aferente serviciilor de reparatie prestate de catre service-urile auto, in baza politelor de asigurare CASCO si RCA.

In acelasi timp, asiguratorii spun ca relatiile dintre asiguratori si service-uri sunt reglementate de contracte care se supun reglementarilor de drept comercial, ambele parti avand libertatea de a-si alege partenerii si de a negocia.

"Chiar daca unele service-uri au fost de acord sa accepte si termene de plata mai mari, chiar si de 60 sau 90 de zile calendaristice, inca exista o problema privind platile facute de asiguratori. Si aceasta, mai ales intr-o perioada in care se accentueaza problema asigurarii cash-flow-ului. Ce putem face in cazul unui client care vine pentru a treia oara in decursul unui an cu masina la reparat pe asigurare, iar noi nu am primit banii nici pentru prima reparatie?", a subliniat Cristian MANOLESCU, Presedinte AUTOMECANICA SCM.

In replica, Cristian CONSTANTINESCU, Presedintele UNSAR, a precizat: "Service-urile nu realizeaza puterea pe care o au prin influenta asupra clientului. Daca se intampla ca un astfel de client sa apara i se poate explica situatia si clientul va avea mai multa grija unde isi va incheia polita de asigurare in viitor. Poate pe termen scurt va afecta business-ul service-urilor, insa pe termen lung schimbarile vor aparea cu siguranta."

De asemenea, cei prezenti in sala au solicitat pozitia CSA fata de problema in discutie. Angela TONCESCU, Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, a explicat: "Verificam toate sesizarile pe care le primim, dar sunt 5 milioane de asigurati auto, este imposibil sa vedem problemele la fiecare service".