Numarul persoanelor depagubite de catre F.P.V.S. a crescut cu 35% fata de 2009 | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

Numarul persoanelor depagubite de catre F.P.V.S. a crescut cu 35% fata de 2009

accident auto

Pe fondul unei mai bune cunoasteri despre organizarea si atributiile Fondului de Protectie a Victimelor Strazii, de la an la an tot mai multe persoane apeleaza la aceasta institutie pentru a-si obtine despagubirile cuvenite in urma accidentelor rutiere provocate de soferi fara RCA sau a celor cu autor necunoscut.

In 2010, numarul persoanelor despagubite de F.P.V.S. a ajuns la 416, cu 35% mai multe decat in 2009, cand au fost despagubite 308 persoane. In acelasi timp, sumele platite cu titlu de compensatie au crescut cu 107%, fata de aceeasi perioada de referinta, ajungand astfel la 6,56 mil. lei in 2010. De asemenea, despagubirea medie s-a majorat cu 53%, ajungand astfel la 15.786 lei. Din punct de vedere al cazurilor avizate, numarul acestora a crescut de la 608 in 2009, pana la 860 anul trecut.

"Motivul principal care cred ca a condus la cresterea volumului de activitate si de plati din anul 2010 este o mai buna notorietate a Fondului de Protectie a Victimelor Strazii si o informare mai eficienta a persoanelor prejudiciate care au dreptul sa apeleze la acesta", a declarat Sorin GRECEANU, Directorul General al F.P.V.S. "Acest fapt este datorat unei foarte bune colaborari cu Directia Politiei Rutiere din cadrul IGPR, cu sprijinul careia Fondul a inceput pe parcursul anului 2010 o noua campanie de informare publica cu privire la dreptul la despagubire din Fond al cetatenilor romani", a adaugat Sorin GRECEANU.

Nivelul contributiilor catre F.P.V.S. a ramas la acelasi nivel ca si anul trecut, respectiv de 0,3% din fiecare prima RCA, ceea ce reprezinta, in valoare nominala in jur de un leu, in conditiile unei prime medii de 100 EUR per vehicul asigurat RCA.