Prietenii, cunostintele si Internet-ul - cele mai utilizate mijloace pentru a afla informatii despre un broker de asigurare | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

Prietenii, cunostintele si Internet-ul - cele mai utilizate mijloace pentru a afla informatii despre un broker de asigurare

Un studiu al IRES, efectuat la cererea KUNDEN Broker, a reliefat faptul

ca 78% dintre persoanele ce locuiesc in mediul urban cunosc de

existenta brokerilor de asigurare. De asemenea, 56% dintre acestia

asociaza brokerii cu domeniul asigurarilor sau cu cel al pensiilor private.

Cu toate acestea, desi aproape 90% dintre cei intervievati considera ca este nevoie de consultanta specializata atunci cand vine vorba de asigurari, 58% afirma ca existenta brokerilor conduce la o crestere a costurilor cu asigurarile. In acelasi timp, putin peste jumatate ar apela mai degraba la serviciile agentului unei companii de profil, 38% optand pentru consultanta oferita de brokeri.

De asemenea, peste 90% dintre respondenti considera ca fiind importante atat flexibilitatea ofertei, cat si timpul de raspuns.

Studiul a reliefat si faptul ca peste jumatate dintre oameni se informeaza cu privire la serviciile unui broker de asigurare de pe Internet, de la prieteni sau de la televizor, presa scrisa si radioul fiind cel mai putin folosite mijloace media de informare.

Studiul a fost efectuat, la solicitarea companiei KUNDEN Broker, pe un esantion de 864 de persoane cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 de ani, din mediul urban.