RCA : Lupta pentru polite in valoare de 300 milioane de euro | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

RCA : Lupta pentru polite in valoare de 300 milioane de euro

razboi rca.jpg

Societatile de asigurari ofera bonusuri, reduceri si chiar unele servicii atasate politelor de raspundere civila auto (RCA) pentru a-si spori afacerile in aceasta iarna, perioada in care se incheie 65% din polite pentru 2008. Valoarea primelor aferente se ridica la circa 300 milioane de euro, din total de 450 milioane de euro - valoarea totala a primelor brute subscrise din vanzarea RCA, spun asiguratorii chestionati de NewsIn.

Batalia pentru o cota cat mai mare din piata uriasa a asigurarilor auto obligatorii, in numai doua luni, solicita la maximum imaginatia asiguratorilor. "Batalia va fi destul de stransa, deoarece aproximativ 65% din vanzarile RCA sunt concentrate in lunile decembrie 2007 - ianuarie 2008", a declarat Gheorghe Grad, membru in consiliul director al Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR).

Pentru compania Allianz-Tiriac Asigurari, "oferta speciala" este reprezentata de programul personalizat de cotare online pentru persoane fizice, care tine cont de profilul de risc al clientului. "Practic, este vorba despre un tarif personalizat, in functie de sexul si varsta soferului, experienta lui in trafic sau zona geografica de domiciliu", a precizat directorul de comunicare al companiei, Marius Onofrei. Allianz-Tiriac mizeaza pe soferii intre 30 si 60 de ani, cu autoturisme care au o capacitate cilindrica intre 1.800 si 2.000 cmc. Tarifele pentru o polita valabila 12 luni in 2008 costa intre 415 si 466 lei. "Pentru aceeasi categorie de soferi, cu autovehicule de peste 2.000 cmc, tarifele anuale pentru 2008 sunt cuprinse intre 491si 541 lei", a mai spus oficialul Allianz-Tiriac.

Soferii care platesc polita RCA de la Generali pentru tot anul 2008 vor beneficia de un serviciu care consta in tractarea gratuita a autovehiculului (care trebuie sa aiba pana in 2,5 tone), o singura data, pe o distanta de maximum 100 km (plus 100 km retur), oferta care este valabila pentru firme si populatie.

Clientii fideli ai Asirom vor beneficia de un tarif special al RCA, afirma directorul diviziei de vanzari si marketing din cadrul companiei, Catalin Stroe. De exemplu, pentru o Dacie cu o capacitate de 1.200 cmc, femeile vor plati 177 lei (cu reducere de la 194 lei), iar barbatii vor achita 193 lei, cu reducere de la 210 lei.

Alti asiguratori, precum Asiban, mizeaza pe oferta standard de a micsora prima cu circa 3% atat pentru clientii "cuminti" prin sistemul "bonus/malus", cat si pentru soferii din judete cu un trafic mai redus. "Cea mai buna oferta si promovare pentru o companie de asigurari este aceea de a plati daunele cu promptitudine", a declarat presedintele Asiban Dumitru Ceraceanu.
Omniasig-Vienna Insurance Group, al doilea asigurator de pe piata romaneasca in 2006, estimeaza ca va incasa 5 milioane de euro din vanzarea politelor RCA si ca va atrage 50.000 clienti, ca urmare a parteneriatului incheiat cu reteaua Carrefour, potrivit presedintelui societatii, Constantin Toma.

Oferta speciala pentru RCA de la Ardaf consta in practicarea "celor mai bune preturi din piata la incheierea RCA si acordarea unei reduceri de 50% la incheierea asigurarii locuintei impotriva dezastrelor naturale", a spus directorul de marketing al companiei, Alina Nastase.
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) spune ca "ofertele speciale" sunt legale, insa cere asiguratorilor sa practice tarifele anuntate.