Scenariul optimist al lui Cristian CONSTANTINESCU: 2011 va ramane la nivelul din 2010 doar daca afacerile pe property, viata si sanatate vor recupera declinul pe CASCO. Cum arata cel pesimist? - Asigurari - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigu | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

Scenariul optimist al lui Cristian CONSTANTINESCU: 2011 va ramane la nivelul din 2010 doar daca afacerile pe property, viata si sanatate vor recupera declinul pe CASCO. Cum arata cel pesimist? - Asigurari - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigu

Principala amenintare care planeaza asupra pietei asigurarilor in 2011 ramane, in continuare, dependenta afacerilor companiilor de activitatea de asigurari auto, care pana in 2008 sustinea cresteri anuale double-digit. "Contextul macro-economic si presiunile la care sunt supuse veniturile consumatorilor de produse financiare nu vor putea induce efecte favorabile asupra industriei de asigurari in 2011. Intr-un scenariu optimist, probabil ca am fi multumiti ca, la sfarsitul anului viitor, nivelul subscrierilor sa fie similar celui pe care il inregistram in 2010", a declarat Cristian CONSTANTINESCU, Presedintele UNSAR, pentru Publicatiile PRIMM. Totusi, acest scenariu va fi real in masura in care subscrierile companiilor pe alte linii de business - property, viata sau- vor recupera declinul pe CASCO, care va continua, cel mai probabil, si in 2011, potrivit oficialului citat.

Trecand acum la scenariul pesimist pentru 2011, "asiguratorii vor continua lupta pentru conservarea portofoliilor de clienti, ceea ce se va traduce prin reducerea tarifelor de prima, cu efect direct asupra volumului total de venituri, dar si asupra profitabilitatii pietei", a avertizat Cristian CONSTANTINESCU.

Un alt aspect ingrijorator, a adaugat acesta, este legat de cresterea accentuata a despagubirilor pentru vatamari corporale pe segmentul RCA, "tendinta care se va accentua in anii urmatori si care creeaza deja presiuni extrem de serioase asupra pietei de asigurari in ansamblul ei".

In acelasi timp, Presedintele UNSAR a spus ca este putin probabil ca anul in curs sa aduca noi perspective de crestere a volumului de afaceri al companiilor de profil.

"Poate ca aceasta va fi provocarea principala pentru piata de asigurari in anul viitor: sa identifice solutiile de generare a unui volum semnificativ de new business si sa identifice la momentul potrivit segmentele care pot sustine cresterea veniturilor, intr-un mod prudent si profitabil", a punctat Cristian CONSTANTINESCU.