SMB ASTRA-UNIQA sfideaza criza cu o crestere de peste 700% in 2009 | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

SMB ASTRA-UNIQA sfideaza criza cu o crestere de peste 700% in 2009

Sigla Astra

Sucursala Municipiul Bucuresti ASTRA - UNIQA (SMB) a realizat, in anul precedent, un volum de prime brute subscrise in valoare de 43 mil. lei, in crestere cu 741% fata de 2008.

Noua echipa de conducere a Sucursalei si-a realizat pe deplin obiectivele stabilite, astfel ca "in anul precedent s-a pus accent pe dezvoltarea fortei de vanzare; au fost infiintate 4 agentii noi si 2 puncte de lucru, si in acelasi timp au fost incheiate contracte de colaborare cu peste 60 de brokeri de asigurare", ne-a prezentat reteta succesului George SELARU, Directorul SMB al ASTRA - UNIQA.

Compania ASTRA UNIQA a inceput anul 2009, cu o noua echipa de conducere la SMB, formata din Cosmin ANGHELUTA, in functia de Director si George SELARU, in cea de Director Adjunct. Acestia si-au propus la momentul demararii activitatii in Sucursala sa duca SMB pe primul loc in cadrul companiei, obiectiv care va fi urmarit in continuare de George SELARU si echipa lui, Cosmin ANGHELUTA ocupand din ultimul trimestru al lui 2009 functia de Director al Departamentul Brokeri al ASTRA-UNIQA.

In 2009, brokerii au avut contributia cea mai important la cresterea afacerilor Sucursalei, aproximativ 80% din subscrieri fiind realizate prin acestia. "Am dezvoltat o relatie solida cu brokerii, datorita gestionarii eficiente a daunelor si acordarii catre acestia a dreptului la constatare pentru daunele de pana in 3.000 EUR", precizeaza George SELARU. In acelasi timp, "am fost una dintre companiile care au acceptat diverse clauze propuse de intermediari, avand in vedere ca acestia au adus in 2009 multi clienti corporate pe partea de non-auto".

Segmentul de corporate reprezinta 40% din portofoliul Sucursalei, fiind si cel mai afectat de criza, inregistrand o usoara scadere, datorata faptului ca numerosi clienti au achizitionat asigurari mai ieftine, cu mai putine riscuri acoperite sau au renuntat la o parte din asigurari.

De asemenea, asigurarile non-auto detin o cota de 20% in portofoliul Sucursalei (inclusiv asigurari de viata), fiind si segmentul cu cea mai mare crestere in anul precedent. In ceea ce priveste asigurarile auto, "preturile bune pe RCA pentru persoanele fizice, precum si emiterea electronica a politelor ne-au ajutat sa avem o evolutie foarte buna in anul precedent", subliniaza SELARU. Totodata, Sucursala lucreaza cu peste 100 de service-uri care pot alege dintre cei 9 dealeri de piese auto agreati de companie, factura fiind achitata direct de catre un asigurator cu un adaos de 10% pus de catre service-uri.

Pentru anul 2010, obiectivele Sucursalei vizeaza o crestere de 50% a subscrierilor, majorarea ponderii asigurarilor non-auto la 25% in total portofoliu, deschiderea a inca 2 agentii noi, precum si promovarea vanzarilor de asigurari life si de sanatate.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Esti curios cat te costa asigurarea casco anul acesta? click Calculator CASCO .
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------