UNIQA International este noul actionar majoritar al AGRAS | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

UNIQA International este noul actionar majoritar al AGRAS

Sigla Uniqa

UNIQA International Beteiligungs a operat o infuzie de capital de 20,64 mil. lei la compania AGRAS, majorandu-si astfel participatia de la 0,00292% la 69,74%, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial. Capitalul AGRAS a ajuns astfel la 29,55 mil. lei.

In urma acestei operatiuni, fostul actionar majoritar al companiei, UNIQA Asigurari, si-a diminuat participatia la 30,04%, de la 99,6%. Ceilalti actionari minoritari ai AGRAS sunt UNIQA Versicherungen AG, care detine 0,11886% din capitalul social, si UNIQA International Versicherungs Holding, cu 0,00088% din actiuni.

Compania AGRAS Asigurari, infiintata in 1992, a fost preluata indirect de catre UNIQA, odata cu finalizarea tranzactiei prin care grupul austriac a preluat integral UNITA (acum UNIQA Asigurari) de la VIG. UNITA a fost actionarul majoritar al AGRAS din anul 2002, cu un pachet de 92% din actiuni.
In urmatorul interval, AGRAS isi va modifica obiectul de activitate, urmand sa se reprofileze pe asigurari de viata. In acelasi timp, societatea isi va schimba denumirea in UNIQA Asigurari de Viata.

Obiectivul UNIQA este de a lansa activitatea de viata pana la jumatatea anului 2010, dupa obtinerea aprobarilor necesare.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Esti curios cat te costa asigurarea casco anul acesta? click Calculator CASCO .
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------