Vei scapa de mers la politie pentru accidente usoare | Asigurare casco , asigurari casco, calculator casco

Vei scapa de mers la politie pentru accidente usoare

Casco accidente usoare

Soferii care au polite CASCO implicati in accidente de circulatie soldate doar cu avarierea propriului vehicul vor putea solicita asiguratorului, de la 1 ianuarie 2009, documentele pentru reparatia masinii fara sa mai fie necesara deplasarea asiguratului la Politie.

"Suntem constienti de faptul ca pentru asiguratori implementarea acestor norme va insemna un efort suplimentar de resurse umane si timp. Pentru asigurati, insa, aceste norme sunt o alternativa la actuala procedura, ceea ce inseamna practic o economie de timp prin eliminarea drumului la unitatea de Politie", a declarat pentru Mediafax presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.

Prevederea este inclusa in Ordinul 12/2008 al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), publicat in Monitorul Oficial la finele lunii iulie.
Potrivit actului normativ, companiile de profil emit asiguratilor lor CASCO, la cerere, incepand cu 1 ianuarie 2009, documentele pentru repararea vehiculelor, inclusiv in cazul in care se constata dauna totala si masina nu mai poate fi reparata.

Asiguratorul va elibera documentele pentru inceperea lucrarilor de reparare a vehiculului dupa ce posesorul politei CASCO il va instiinta despre pagubele produse fie intr-un accident de circulatie din care a rezultat numai avarierea propriei masini, fie in alte imprejurari decat un accident de circulatie.
In aceste doua situatii, deplasarea asiguratului CASCO la Politie nu mai este necesara, au precizat reprezentantii institutiei.

Declaratiile de accident si documentele de incepere a lucrarilor pentru repararea vehiculului vor fi emise de asiguratori si vor contine informatiile prevazute in anexele Ordinului 12/2008.
Potrivit actului normativ, eliberarea documentului de incepere a reparatiilor nu constituie nota tehnica finala de constatare a daunelor si nici obligatie de plata din partea asiguratorului.

Potrivit CSA, numarul politelor CASCO in vigoare la 30 iunie se situa la circa 1,3 milioane, emise de 26 de societati de profil.
La nivelul Capitalei, unde este concentrat circa o treime din parcul auto national, au fost inregistrate in 2007 un numar de 73.700 de accidente rutiere soldate doar cu daune materiale, conform informatiilor furnizate de Constantin Stroescu, comisar-sef la Brigada de Politie Rutiera din Bucuresti.